Skip links

Noi cerințe de e-mail de la Google și Yahoo pentru 2024

În lumea în continuă schimbare a tehnologiei, e-mailul rămâne un instrument central pentru comunicare și colaborare în mediul de afaceri. În fiecare an, furnizorii de servicii de e-mail, cum ar fi Google și Yahoo, aduc actualizări și îmbunătățiri pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale utilizatorilor și pentru a menține securitatea și eficiența platformelor lor.

Pentru anul 2024, atât Google, cât și Yahoo au introdus noi cerințe și funcționalități pentru a-și îmbunătăți serviciile de e-mail. Să aruncăm o privire asupra acestor noutăți și la modul în care acestea pot influența utilizatorii și afacerile lor.

În anul 2024, Google și Yahoo, două dintre cele mai mari platforme de e-mail, aduc actualizări și îmbunătățiri pentru a spori implementarea și utilizarea acestor standarde. Să analizăm mai detaliat cum se reflectă aceste schimbări în contextul SPF, DKIM și DMARC.

Google Workspace și SPF, DKIM și DMARC:

Google Workspace pune un accent deosebit pe securitatea și autenticitatea mesajelor e-mail. În acest sens, Google a introdus mai multe actualizări pentru a facilita implementarea și gestionarea SPF, DKIM și DMARC în 2024:

  1. Sprijin îmbunătățit pentru SPF și DKIM: Google a simplificat procesul de configurare și administrare a SPF și DKIM pentru domeniile utilizatorilor săi. Interfața de administrare a fost îmbunătățită pentru a oferi utilizatorilor o mai mare vizibilitate și control asupra setărilor SPF și DKIM.
  2. Implementare DMARC mai ușoară: Google Workspace oferă acum opțiuni mai intuitive pentru implementarea și configurarea DMARC. Utilizatorii pot utiliza instrumentele disponibile pentru a monitoriza și gestiona rapoartele DMARC și pentru a asigura conformitatea cu politica lor de securitate.

Yahoo Mail și SPF, DKIM și DMARC:

Yahoo Mail, la fel ca Google, pune accent pe securitatea și autenticitatea mesajelor e-mail. Pentru a spori implementarea SPF, DKIM și DMARC, Yahoo a introdus următoarele îmbunătățiri în 2024:

  1. Facilitarea configurării SPF și DKIM: Yahoo Mail oferă acum instrucțiuni clare și simple pentru configurarea SPF și DKIM pentru domeniile utilizatorilor. Interfața a fost optimizată pentru a facilita procesul de implementare și administrare a acestor standarde de securitate.
  2. Suport îmbunătățit pentru DMARC: Utilizatorii Yahoo Mail beneficiază acum de un suport îmbunătățit pentru DMARC, cu opțiuni mai intuitive pentru configurarea și gestionarea politicii lor DMARC. Aceste îmbunătățiri contribuie la sporirea securității și autenticității mesajelor e-mail trimise și primite prin Yahoo Mail.

În concluzie, SPF, DKIM și DMARC rămân instrumente esențiale pentru securitatea și autenticitatea e-mailurilor în 2024. Atât Google Workspace, cât și Yahoo Mail aduc actualizări și îmbunătățiri pentru a spori implementarea și utilizarea acestor standarde, contribuind la creșterea securității și încrederii în e-mailurile trimise și primite. Este esențial ca utilizatorii și administratorii de sistem să fie la curent cu aceste schimbări și să le integreze în practicile lor pentru a proteja eficient comunicările lor electronice.

Dacă întampinați probleme în configurarea SPF, DKIM și DMARC și doriți un ajutor profesionist, contactați-ne folosind formularul de mai jos!

Contact Rapid:

    * prin trimiterea fromularului sunteți de acord cu termenii și condițiile IT&C TECH.